Några bilder från igår

Bilderna är fotade av Frida:)

Dagens ridpass: hoppning, serier

La ju ut en video så jag kommer inte att skriva så detaljerat om vad vi gjorde och så. Det gick jätte bra och han hoppade super bra, vi hoppade ena serien ganska mycket och vi höjde den varje gång och innan vi går över till den andra serien så var räcket ganska högt och Donald hoppar jätte bra på det. Jag är riktigt nöjd över han även fast han rev oxern sista gången men det var mitt fel men han var hur bra som helst. Den 15 februari blir det nog klubbhoppnig och jag hoppar 80cm igen för det kommer att vara titthinder för att vi som ska tävla den 22 ska träna lite. Är rikitgt sugen på att köpa Donald men jag vet inte om han är C-ponny eller D-ponny och så kommer jag inte få köpa han:( Det kommer nog att komma bilder från idag imorgon eller nån dag framöver när jag fått dom:) 
 

Hopplektion 28/1 2014


Vill ha egen ponny

vill verkligen ha en egen ponny nu men det kommer inte att hända men jag vill ut och tävla och med ryttarsatsningen så får vi bara vara med på två hopptävlingar per termin men det känns inte som om man kommer att lära sig så mycket om tävlandet då men men jag får väl stå ut... för evigt... 
 
Idag så åkte jag och Frida till stan och åt subway och gick runt men jag hittade inget och när vi inte hittade något i stan så tog vi bussen till birsta och gick runt där men jag hittade inget där heller och innan vi gick till bussen så gick vi till donken och köpte glass;) jag är inte på topp just nu, både igår och ikväll så har jag haft ont i huvudet men jag försöker strunta i det och kör på som vanligt:) imorgon är det ridning och hoppning står på schemat, jag tror vi ska hoppa serier. Just nu sitter jag med datorn och med musik i öronen, haha musiken har är typ som en drog för mig just nu, haha nej men jag blir på bättre humör när jag lyssnar på musik, vad skulle jag göra utan den ;)  Ska nog lägga mig snart så att jag orkar med morgondagen. Nästa onsdag, den 5 februari så ska Donald mätas tror jag så jag håller tummarna på att han blir C-ponny. 
Känns som om vi börjar lita på varandra mer och mer<3

Klubbhoppningen

Idag var det ju hopptävling och det var tänkt att jag skulle hoppa en 80cm men det var bara jag som var anmäld på Donald så jag efteranmälde mig till 70cm också. På framhoppningen i 70cm så var han snäll, duktig och pigg. På banan var han jätte fin och super duktig och han hoppade grymt bra, vi blev felfria. Sen fick jag stå i ett hörn ett tag tills jag fick hoppa fram igen. Jag skrittade och travade ganska mycket men jag tog lite galopp också och sen hoppade jag en gång på lilla, två gånger på räcket för att han rev första gången på det så jag tog det igen och då hoppade han bra sen så tog jag oxern en gång och då hoppade han bra men jag hade lite dåligt tempo. Efter oxern så skrittade och travade jag och sen var det dags att gå in på banan. Inne på banan fick vi startsignal och jag fattade galopp och red mot första hindret. Han hoppade jätte bra och vi hade bra tempo och vi tog oss runt felfria igen. Han är helt otroligt underbar, filmer ligger uppe här på bloggen. 
 
Önskar att han vore min<3 finaste 
Två hoppbilder är från 70cm och en är från 80cm 
 

Klubbhoppning 25/1 80cm

Haha Pernillas finger kom med lite


Klubbhoppning 25/1 70cm


Alfons och Puck

Hittade lite söta bilder på Alfons och Puck. Fråga först om ni vill låna bilderna och om ni gör det glöm inte att skriva att det jag som har fotat även om det står på bilderna;) 
 
Här är tre av bilderna
 

Jag lever

Ledsen för usel uppdaterning men jag har inte haft ork eller lust. Aja ridningen i tisdags gick bra, vi hade markarbete, lydnad på böjt spår eller nått sånt. Det var iallafall kul och det var bra träning, jag tänker inte skriva så detaljerat men vi hade först bommar och sen la vi upp de till små kryss. Nästa vecka är det hoppning och då ska vi hoppa serier, kuligt.
 
Igår gick det bra men han var riktigt tjurig, det var ju dressyr och jag minns inte så mycket av vad vi gjorde men vi red mycket på volterna iallafall. Även fast det inte gick världsbäst så har vi gjort framsteg för förut kunde jag knappt ta i tygeln utan att han saktade av men nu har han bättre tempo och han sänker inte tempot när jag tar i tygeln.
 
Just nu sitter jag vid datorn och bloggar, får se vad jag gör sen. Vid sex ska jag vara på stallet för grönt kort kurs.På lördag är det tävling, jag ska hoppa 80cm igen, ska fixa någon som kan filma och fota:) Har inget mer att skriva om nu;)
 

Fotade Mille idag

 
Han gillar verkligen snön;)

Ont i huvudet

Blev hemma idag för jag hade jätteont i huvudet imorse men inte nu längre så imorgon blir det skola. Har ont i baken och i axeln efter att jag ramlade igår på konståkningen på elevens val för vi skulle hoppa något hopp och då gjorde jag det på fel ben (för mig) och då ramlar jag för det blev helt fel men det gick bra sen testade jag på andra benet och då gick det bättre;) Har pluggat ett tag och snart ska jag äta så jag skriver kanske mer sen:)
 

Dagens ridpass: dressyr

Orkar inte skriva om gårdagens ridpass men det gick bra iallafall 
 
Idag så hade vi sitsträning på dressyren och vi red utan stigbyglar väldigt mycket. Vi började skritta fram på lång tygel och sen fick vi värma upp lite självständigt i skritten men efter ett tag så gjorde vi bogen in efter långsidorna först i skritt och sen i trav. Vi la volter och gjorde övergångar mellan skritt och trav. Donald tyckte att det var jobbigt men han lyssnade ganska bra. Sen gick vi in på volterna och efter ett tag fattade vi galopp och så galopperade vi något varv på volten och sen gjorde vi bogen in i galopp efter långsidan och nere vid kort sidan galopperade vi ett varv och sen bogen in efter nästa långsida och det gjorde vi i båda varven. I början av lektionen var han ganska spänd och bara sprang men sen i traven innan galoppen blev han bättre och i galoppen blev han ännu bättre och när vi travade av var han jätte fin när han inte blev sur på dom andra hästarna. Jag är jätte nöjd med han och han var väldigt duktig. Önskar att jag kunde få sitta på hans rygg varje dag. 
Gamla bild

All I want for my birthday is you<3

 

Måndag

Snart är ännu en måndag slut. Skolan var som vanligt ganska lång tråkig men det funkade, efter skolan så tog jag och Frida bussen till birsta och först så åt vi på Donken och sen gick vi runt. Jag köpte en tröja som är vit och typ mintgrön och ett bett som ni kan se på videon jag la ut förut;) Jag hade det iallafall kul på birsta och det är ju alltid kul att göra något med personer som gör en glad och som man har kul med;) Imorgon är skolan ganska lugn, vi har fyra lektioner och börjar fem över nio men en lektion är en timme och 40 min tror jag:) Stallet imorgon också, jag tror att vi har markarbete;) 
 
Just nu sitter jag vid datorn och lyssnar på musik, ska väl snart lägga mig så att jag somnar nån gång även om jag har sovmorgon och mamma är ledig så får ju sova lite längre än vanligt:) 
 

Haulvideo

Liten haulvideo om vad jah köpte på Birsta idag;)


Fotat lite;)

 
Vet att det ser ut som om jag har gråtit på en bild men det har jag inte:)
 
 

Funderar

funderar på att åka till birsta imorgon för jag måste till hööks och köpa ett nytt bett och kanske något mer;) om det finns något kvar;) fast jag har ingen att åka dit med. aja ska kolla på ponnyakuten som börjar nu:)
 

Armband

Jag har fått ett jätte fint armband av mormor och morfar, tack så jätte mycket<3 här är lite bilder på det










Fredag imorgon

Imorgon är det fredag och då har vi Hkk som första lektion men jag tror att vi ska ha teori men det är väl viktig info eller nått;) aja det ska iallafall bli kul. Sen efter skolan ska jag hem och packa för att sen åka till stallet på övernattning:)



Vill ha

 Skulle så gärna vilja ha den häääär jackan, den är så snygg men liite dyr men jag skulle behöva en jacka så snälla mamma och pappa ifall ni ser det här;) sen skulle ju inte den hääär eller den hääär koftan vara helt fel nu när det är kallt. Klicka på länkarna för att komma till grejerna.

Första skoldagen

Idag började skolan, klockan 8:00 började vi och då var vi med mentorerna och så fick vi vårat nya schema och så fick vi lite annan info. Sen efter det så började lektioneran efter schemat och för oss var det idrott men vi hade bara teori eftersom dom flesta inte hade med sig kläder. Vi såg på nån film och det var typ allt vi gjorde. Efter idrotten så hade vi matte i 50min, sen lunch där det var fisk och efter lunchen hade vi svenska där vi läste. Vi slutade ett eftersom vi inte hade elevensval. 
 
Ända sen jag kom hem från ridningen har jag kännt mig trött och irriterad. Trött är jag för att jag inte kan sova på kvällarna, tror att jag somnade vi ett igår och det är ju inte bra alls när jag går upp halv sju sju och sen går i skola ganska många timmar. Irriterad vet jag inte varför jag är men det är väl för att jag är trött antagligen. Aja nu sitter jag vid datorn med musik i öronen. Tänk om musiken inte hade funnits, usch hemsk tanke. Musik brukar ofta få mig på bättre humör:) Har ingen bild på mitt schema på datorn men jag kan ju skriva lite så får ni ju veta lite iallafall.
 
Mitt schema (typ):
Måndag: sovmorgon till 9.05, Franska, bild, So, Lunch, matte, svenska
Tisdag: sovmorgon till 9.05, Franska, so, lunch, engelska, teknik
Onsdag: Mentorsamling till 9.00, idrott, matte, lunch, svenska, elevensval (vi har bild), So 
Torsdag: sovmorgon till 8.10, engelska, hål + lunch, franska, svenska, biologi
Fredag: Hkk, matte, idrott, idh (idrottshögstadiet/elevens val) vet inte riktigt när vi har lunch här men jag tror det är mellan matten och idrotten men vi har ganska kort lunch då och så ska vi till sporthallen och byta om också, aja vi får se hur det blir;) Det var en rörig verison av vårt schema;) Men godnatt, nu ska jag försöka somna tidigt;)
 

Dagens ridpass: sitsträning

Gick inte så bra idag, Donald kändes sur och han var jätte jobbig. Det gick sämre i vänster varv än i höger. Vi jobbade ganska mycket utan stigbyglar och med sitsen, vi red ganska mycket på volterna. Orkar inte skriva så mycket mer men han blev finare på slutet iallafall. 
 
 
Känner mig lite trött på att rida på ridskola nu, jag känner att jag inte lär mig så mycket utan jag lär mig känna Donald och hur jag ska rida han och sånt men det går inte så bra när jag bara rider han två gånger i veckan. Sen vill jag kunna tävla mer också för på klubbhoppningarna så måste man vänta till ett visst datum om man var med på den innan och sen så med ryttarsatsningen så kommer jag att kunna tävla två "stora" tävlingar per tremin och det känns inte som om jag kommer kunna utvecklas mer på ridskoleponny även om jag går i ryttarsatsningen. Men jag kommer ju inte att få en egen ponny att komma vidare på så det är bara att fortsätta på ridskolan. 
Sötaste knäpp ponnyn<3
 

Dagens ridpass

Idag så började äntligen ridningen igen. Jag och Pernilla åkte till stallet så att vi var där tio över fem kanske och så hade vi U-sek möte kvart över. När det var slut så gick jag och gjorde iordning Donald inför lektionen. 
 
Vi började med att skritta fram på långa tyglar och sen tog vi tyglarna och red på en liten fyrkant vid A typ. Vi skulle vända och rida över två bommar och emellan bommarna skulle vi göra en volt. Vi gjorde det i skritt och trav i båda varven Sen gjorde vi det i galopp fast så tog vi bort volten. Det gick inte så jätte bra, i galoppen stod vi typ och studdsade, kändes det iallafall som. Men han sparkade och kanske bockade ganska mycket och så. Men han blev finare i slutet av uppvärmingen. När vi värmt upp så började vi med att trava in på en bom och sen var det ett litet kryss bakom så vi trav hoppade det och galopperade mot en oxer som låg på kanske 60cm jag är inte säker men jag chansar;) Vi hoppade det två gånger var sen höjde vi till kanske 85cm eller nått jag vet inte säkert och vi hoppade det två gånger men jag hoppade det bara en gång för han stannade en massa gånger men det var nog lite mitt fel, hehe. Men när Lovisa hoppade andra gången så bockade Conan ganska mycket efter så att hon ramlade av och då stack Conan först till ett hörn men sen sprang han igenom ridhuset och bockade och sparkade. Donald blev orolig och nervös men sen var det en som kom ner från läktaren för att kolla om Lovisa var okej och så och då blev Donald ännu nervösare och började skaka på huvudet och han tänkte nog stegra för han stod och "studdsade" med frambenen och skakade på huvudet men jag lyckades lugna han och han stegrade aldrig riktigt. Sen fortsatte vi med att hoppa och då skulle vi trav in på bommen och krysset och sedan svänga till vänster eller höger och hoppa ett sockerbits räcke på ca 70cm och det hoppade vi en gång åt vänster och en gång åt höger. Donald sparkade ganska mycket när vi hoppade oxern men jag har blivit van nu:) Puckot<3 Jag kan ju inte säga att jag red så jätte bra heller efter två veckors utan ridning. Men på slutet var han jätte fin iallafall och jag hoppas att han är mindre knäpp imorgon;)
Vet att min sits är såååå fin... not, Haha den ser hemsk ut på många av bilderna. Det är Pernilla som har fotat<3

Pernilla

Idag så var jag med Pernilla. Jag åkte till henne så att jag var där runt 10 och då var vi i stallet och fixade sen kom dom andra som skulle rida så dom fixade hästarna och sen red dom till ridhallen där dom skulle hoppa lite. Jag och Saga fick skjuts och hjälpte till att bygga fram lite innan dom kom med hästarna. Jag fotade när dom hoppade och så. Sen när dom var klar så red dom tillbaka till stallet och sen fixade dom med hästarna. När Pernilla var klar i stallet så gick vi in och var på hennes rum och gjorde inte så mycket, sen åt vi mat och efter det såg vi lite på tv innan vi gjorde oss klara för att åka till stan för att gå på bio, vi såg hunger games: chatching fire. Jag hade ju redan sett den men inte Pernilla så jag såg den igen men det hade jag inga problem med. Bion slutade typ halv nio. Det var typ vår dag men jag har haft jätte kul, imorgon kommer Pernilla hit och är här tills vi ska till stallet på U-sek möte och sen kollar hon på min ridlektion och sen kör vi hem henne. På mötet ska vi väl planera till övernattningen som är på fredag till lördag tror jag;) På ridningen har jag ingen aning om vad vi ska göra men det får vi se:)
 
 

Hej hej

Nu sitter jag och kollar på tv, imorgon blir det att gå upp tidigt eller tidigt och tidigt jag kommer nog att gå upp nio. Det låter kanske inte så tidigt men jag kliver upp typ elva varje dag. Vid tio ska jag vara hos Pernilla, jag ska fota när dom hoppar lite och sen så ska jag vara med Pernilla. Vad vi ska göra det vet jag inte men vi hittar nog på något men det ska bli jätte kul. På tisdag är det äntligen ridning igen och på onsdag börjar skolan igen.
 
Bild på mig och Pernilla från i sommras<3

Några bloggar jag läser

jag läser väldigt många bloggar just nu men jag tänker inte ta alla med jag tänker ta några och jag tar inte dom jag tycker är bäst nu utan jag tar bara några jag läser;)
 
Knutarna.blogg.se 
Två fina och roliga tjejer som driver bloggen. En riktigt fin blogg som jag följt ganska länge. Headern skulle ju kanske behövas bytas ut;) men det är en jätte fin blogg med bra inlägg och fina bilder:) 
 
Maddesundh.horseworld.se
En jätte fin tjej som driver bloggen. Hon bloggade på srcryttarna förut innan dom slutade, lite tråkigt gillade verkligen den bloggen. Men det är en fin blogg, bra uppdatering, fina bilder och bra inlägg. Den är väldigt bra tycker jag:)
 
emmak.horseworld.se
Det är en jätte fin tjej som driver den här bloggen. Hon bloggade också på srcryttarna förut. En fin blogg med bra uppdatering, fina bilder och bra inlägg. Också en väldigt bra blogg:)
 
syrrornaenstrom.blogg.se
Det är två söta tjejer som driver den här bloggen. Dom har en supersöt ponny och dom lägger ut fina bilder på dom själva och deras ponny. Bra inlägg och bra uppdatering, väldigt fin blogg:)
 
Pernillash.bloggplatsen.se
En jätte fin tjej med två supersöta ponnys. Bloggen är väldigt fin, kanske inte det bästa uppdateringen men inläggen är bra och det är många fina bilder:) 
 
Det här är bara en liten del av bloggar som jag läser:)

Katrinebergs Mess<3

Saknar knasponnyn<3 Alla motgångar och framgångar vi haft tillsammans<3 Jag har alltid haft kul med dig hur det än har gått för oss<3 Vi har lärt varandra mycket men nu är vår tid över<3 Älskar dig Musse, always and forever<3
I Love You<3

Mille<3

Första bilden är från dagen vi hämtade han den 6 juni, andra bilden är från den 13 oktober och sista från den 17 oktober. 

Bloggdesign?

gör du eller vet du någon som gör gratis bloggdesigner till blogg.se bloggar får du jätte gärna kommentera det på den hääär bloggen 

1 januari

Första dagen av 2014, knappt en vecka tills skolan börjar igen. Får hoppas på att vi får ett bra schema.
 
Saknar ridningen jätte mycket, att inte rida på två veckor är riktigt tråkigt men ridningen börjar ju på tisdag så det är inte jätte långt kvar. Skulle inte varit fel med en egen ponny just nu som man kunde åka til men den turen har jag inte. Vill rida, hoppa, tävla och bara vara med hästarna.
 
Nu tänkte jag sätta mig vid photoshop och fortsätta lära mig det och så:) 
Lägger ut den här bilden igen, orkar inte leta nån ny;) haha vad lat jag är;)

GOTT NYTT ÅR!<3

År 2014 kommer bli grymt hoppas jag, känns iallafall som så. Har väl några mål men jag vågar inte riktigt sätta för höga mål;)
 
Mål innom ridningen: 
  • Börja tävla lokalt och så
  • Klara en Ld eller en Lc klass med bra resultat beror ju på hur det går och hur mycket vi tävlar eftersom han är ridskoleponny så blir det ganska begränsat. 
  • Kanske att klara en 90cm bana på en klubbhoppning 
  • Skaffa egen ponny 
     
     
     
Mål innom vardagen:
  • Vara noggrannare med skolan, ska satsa högre nu och plugga mera hur tråkigt det än är. Folk får tycka vad dom vill men jag vill ha bra betyg så att jag kan komma in på den linje jag vill på gymnasiet sen. 
  • Äta mindre godis, älskar ju allt som är sött eller iallafall det mesta;)
 
Mål här på bloggen:
  • Bli bättre på att uppdatera 
Ja det var lite mål nu men jag kommer väl att lägga till fler eftersom.
 
Ni får lite bilder på den ändå "raket" vi hade, det var en fontän tror jag och det var ganska tråkigt men det var ju för Milles skull, sen så är det en massa träd i vägen för att vi ska kunna se raketerna runt omkring och det suger, nästa år åker jag till någon annan;) Bilderna kanske inte är så bra för det blev väldigt rökigt.
 
Ha det bra nu då<3 

RSS 2.0