Har verkligen inget att blogga om

Ni får gärna komentera vad jag ska skriva om, känner att det är lite dålig uppdaterning.
 
Aja igår så var det ridkomfirmation och vi började på Johannes gården och först så pratade vi lite och berättade lite om vem vi är och så, sen så var det en gudstjänst som vi var på och det var jätte långtråkigt. Efter det så åt vi, makaroner och köttbullar. Sen åkte vi till stallet, dom vana började att rida och jag fick rida Donald. Vi började med att typ komma igång, vi gjorde en massa saker som man lär sig när man börjar rida typ volt tillbaka, volt m.m. Sen blev det väl lite svårare nivå om man kan säga så. Vi galopperade lite också. Donald var verkligen jätte pigg, gick jätte fort i galoppen, traven och i skritten. Racer ponnyn, men han är rolig när han är så:)
 
Gick och hälsade på sötaste Musse också ( ingen bra kvalite på bilderna )
 
 
Sen fortsatte vi att prata i en av teori salarna och så till kl 5 då det var slut. 
Imorgon har vi markarbete på ridningen, hoppas att Donald är pigg igen;) hörs

Sorry

Har typ helt glömt bort bloggen, ledsen. I onsdags hade vi dressyr det gick så där för han blev väldigt springig och svår att jobba med men han blev fin vissa stunder

Igår så åkte jag och Frida till stan och där gick vi till subway och se gick vi runt lite, jag köpte ett par tofflor från hm och ett plånboks skal som man bara kunde ha ett kort i och då om man hade kortet i så gick den inte att stänga så tillbaks med den, sen gick vi och köpte mjukglass med polka strössel och sen åkte vi hem:) 

Nu sitter jag i skolan och väntar på att Frida ska sluta vilket är om ca 25 min 
Fin bild va? Haha jag har tråkigt



Dagens Ridpass: Markarbete, böjt spår

Red Donald (som vanligt) vi hade markarbete på böjt spår. Vi började med att rida på en stor volt vid C tror jag att det var, där gjorde vi skänkelvikning som på bilden sen bytte vi varv och då blev skänkelvikningen där det inte är skänkelvikning på bilden. Det gick ganska bra efter ett tag så lyssnade han och gjorde några fina skänkelvikningar, sen gjorde vi samma sak i trav och la till fyra trav bommar.
När vi gjort det ett tag så travade vi över bommarna och fattade sedan galopp och galopperade till andra sidan la en volt i galopp och fortsatte i galopp tills en bit innan bommarna, som på bilden. Det gjorde vi också i båda varven och det tyckte Donald var kul.
 
När vi jobbat på det ett tag så bytte vi kort sidan till andra där stod det två små hinder på ca 50cm, där skulle vi galoppera och hoppa över hindrerna och så skulle vi ha 5 galoppsprång emellan.
 
Det körde vi i båda varaven sen höjde vi ena till det högsta på en sockerbit och det är ca 60-70cm och så körde vi först på fem galoppsprång och sen på fyra galoppsprång. Donald var jätte duktig och hoppade fint men jag hade lite dåligt tempo när vi skulle ha fyra galoppsprång. Men efter galoppen i övningen över dom fyra bommarna så blev han fin i formen och fortsatte vara så fin resten av ridpasset så jag är jätte nöjd. Nu taggar vi om för dressyr imorgon och hoppas att han blir lika fin:) NI får nöja er med skisserna, dom är inte jätte bra men det kanske är lättare att förstå. 
 

...

Har ingen blogg lust just nu så det kanske blir lite dålig uppdatering den här veckan men aja hoppas ni överlever;)

Idag så var jag med Lovisa och vi fotade lite ska nog lägga upp lite bilder imorgon och när vi var klara med fotningen så sminkade vi oss oseriöst
Ja ni ser ju själva men när vi fotade så fick Lovisa fixa mitt hår och så fick hon sminka mig 

Hade jätte kul iallafall men nu ska jag nog sova eftersom det är skola imorgon så godnatt<3 


Har inget att blogg om känner jag

Har verkligen inget roligt att skriva om har mest blivit bilder på sista tiden men ska försöka skärpa mig. Studiedag imorgon så jag ska kanske vara med Lovisa:) idag åt vi biteline och det var jätte gott men väldigt mättande aja ganska tråkigt inlägg men det är bättre än inget:P ligger just nu i sängen och lyssnar på musik ska nog sova snart;) på söndag kanske ridkonfirmationen börjar:D får hoppas på det nu då
Fick denna fina bild av Frida<3 vi är så fina asså<3 

Vem kan man lita på?




Bildbomb

på mig och Frida
ja vi är inte helt seriösa men det är så vi är;)

Tråkigt

Sitter i skolan och väntar på att Frida ska sluta vilket är om ca 50 min. Kommer nog en outfit bild sen om jag orkar ta nån men men. Så här ser iallafall mitt hår ut idag




Kan inte ta bakifrån men det får ni stå ut med och ni får också stå ut med att bilderna är dåliga. Jag visar inte ansiktet för jag ser så himla trött ut:P sen så har jag en ring som jag köpte i Spanien 

Nu är det ca 40 min kvar, haha vad segt det går

Saker jag vill ha

orkar inte skriva om ridningarna men ni får stå ut, ni kan få lite info. Igår hoppade vi, travserier. Det gick ganska bra fast han stannade några gånger mot slutet. Idag så hade vi dressyr det gick inte så bra, han var sur och ville inte sammanbeta. Aja jag tänkte vissa lite saker som jag vill ha, hästsaker.
 
 
 
Denna kofta som finns HÄR den är grymt snygg och grymt skön
 
 
 
Animo ridbyxor finns HÄR Dom är grymt snygga men så otroligt dyra, vill ha vita också
 
 
Detta grymt snygga schabrak finns HÄR
 
 
 
 
Dom här gulliga pannbanden i svart eller blått finns HÄR
 
 
 
Dom här snygga benskydden finns HÄR bak och fram skydd i tre olika färger
 
 
 
Dom här ridbyxorna är så snygga, dom finns HÄR
 
 
Det var några saker jag vill ha, kan sitta i en evighet och kolla på saker som jag vill ha;)

Haha

Älskar bilden  

 
 
 

Skola

Sitter i skolan och ska snart ha bild sen är det lunch och sen musik och till sist tennis. Har anlitat en fotograf till ridningen idag;) aja ska gå nu så hörs sen

Helgen

Var så trött igår att jag inte orkade blogga. 
 
I Lördags så åkte vi till Vilma vid 5, halv 6. Hos henne åkte vi fyrhjuling och cyklade till ica och köpte glass, sen vid halv åtta åkte vi ut till deras stuga, där vi packade upp och sen tog vi packmopen och åkte en bit sen stannnade vi och när vi skulle fortsätta så gick den inte igång så vi fick dra den tillbaka. När vi kom tillbaka så sa Frida: vad var det? Vilma svarde att det nog inte var något så vi gick mot trappan när ett ljus började att blinka, då var det nån som att under "altanen" och lyste med en blinkande ficklampa, vi blev skit rädda. Men det var bara Vilmas lillebror och hans kompisar. Vi gick in när dom hade gått och så åt vi chips och godis och pratade och busringde lite, sen när vi satt och pratade med en sa jag att jag hörde nån som gick där ute och sen hörde jag röster, Vilma och Frida sa att jag skulle sluta men jag talade sanning för då hade små killarna kommit tillbaka och försökte skrämma oss igen fast det var inte lika läskigt andra gången. Men sen stack dom och efter ett tag så gick vi och la oss, ungefär vid 12. 
Vaknade kanske vid halv tio nästa dag, vi åt frukost och gjorde oss iordning och sen tog vi packmoppen och åkte till Koviken och åt marshmallows och brände/svartade dom, fast dom åt vi inte. Sen åkte vi tillbaka och hämtade kameran och åkte ner till havet och fotade, det blåste jätte mycket. Sen runt ett så åkte vi hem till Vilma igen och sen strax där på kom Fridas mamma som skulle köra hem mig och Frida. När jag kommit hem så kom Kristin och sen åkte vi till Eon arena och testade på konståkning, det var jätte kul. Jag vill börja men jag vill inte börja själv för Kristin kanske inte har tid med en till vintersport:( :)
Har inga bilder så det får bli på något annat
 
Blev hemma från skolan idag så jag hade jätte ont i huvudet, kändes som hela huvudet skulle explodera

Lite kort om dagen innan jag åker

Var på stallet och fotade några på hopptävlingen, kommer bilder när jag kan lägga in dom på datorn. Sen vid halv två så hade vi barn och vuxen ridninng. Nu ska jag åka till Vilma och vi ska sova i deras stuga. Kommer nog inte kunna blogga något förrens jag kommer hem, men då ska jag skriva vad vi gjorde och så och så kommer det fler delar i bildbomben. Måste gå nu vi ska hämta Frida också:)
 
Hoppning på Tisdag då:D
 
 
 

Bildbomb del 4

 

bildbomb del 3

 

Bildbomb del 2

 Dom första delarna kommer det bara att vara på Fanny och Filippa, sen kanske det kommer nån bild på dom andra
 
 
 

Ska..

sätta mig och skriva lite inlägg nu eftersom jag inte kommer att ha så mycket att tid i helgen:)

Bildbomb del 1

Kommer lite bilder på Fanny och Filippa, det är 240 bilder som ska ut så det kommer runt 20 per del så det inte blir för mycket
 

 
 

Fotat på Sundsvalls ridklubb

Följde med Saga till stallet där jag fotade hennes ridgrupp, tog minst en bild på varje ekipage. 
 
Filippa Enström och deras ponny Totte
 
Fanny Enström och ridskole ponnyn Golden 
 
Saga och ridskoleponnyn Tingeling
 
Det var lite smak prov kommer kanske mer sen:)

Dressyr med vikarie Madicken

Hade vikarie idag och det var Madicken. 
Först så skrittade vi ut en liten sväng runt paddocken och sen när vi gick in på banan så började vi jobba lite självständigt, jag jobbade mycket med ställning och böjning då han behöver träna lite på det speciellt i vänster varv. Vi jobbade självständigt hela lektionen. Han ville inte jobba riktigt utan han ville bara springa men mot slutet så jobbade jag båda galopp och trav på fyrkantspåret och då blev han jätte fin och höll formen resten av lektionen, sen skrittade vi ut runt paddocken igen som avslut:) blev inte så detaljerat men det finns inte så mycket att skriva om.
 

Ledsen för usel uppdaterning

Efter skolan så åkte jag Frida och Vilma till stan, åt Subway och gick runt lite, hittade inget speciellt. Efter det så åkte jag direkt till stallet och red ett markabrete pass på Donald. 
 
Började med att värma upp genom att rida sju slalombågar på båda långsidorna i skritt utan stigbyglar, han ville inte riktigt böja sig men ju mer vi körde dessto bättre blev han. Sen tog vi stigbyglarna och gjorde samma sak fast i trav och bara med fem bågar. Ni får ursäkta mina skisser men det är något liknande iallafall:P Det är sju bågar på min "fina" skiss
 
När vi gjort det ett tag i båda varaven så gick vi in på volterna och travade över tre bommar och travade nått varv och sen så la vi till galopp efter bommarna och galopperade på volten tills vi kom en bit i från bommarna där saktade vi av till trav och travade vi över bommarna och sen galopp igen, gjorde det i båda varven.
 
Sen tog vi en paus och skrittade på volterna på lång tygel. När vi gjort det ett tag så var det dags för nästa övning. Vi skulle komma på ett kryss och sen landa i galopp, sakta av innan kort sidan och rida in på en tiometers volt tillbaka mellan två koner och sen trav hoppa krysset igen och så om och om igen, hoppas att ni fattar det är ganska svårt att förklara, ni får en "jätte fin" skiss, det kanske gör det lättare. 
Det gick faktiskt jätte bra fast han var jätte pigg för jag tror inte att han gick något innan mig. Han sökte sig neråt ibland också och på slutet när vi travade av var han jätte fin. Imorgon blir det dressyr. Ni får vekligen ursäkta mig för dom hemska skisserna men jag gjorde iallafall nånting:P 
 
Ska försöka bli bättre på att blogga, förresten så har jag och Kristin börjat blogga på vår blogg igen så ni kan ju gärna kolla in på den:) Ni hittar den HÄR! vi ska fixa headern och designen snart tror jag;)

Bilder från flygfältet


Orkade inte blogg igår

Jag var så trött. I fredags så badade jag och Frida hos mig sen åkte vi till henne för att sova i deras husvagn och vid halv nio kanske så tog vi hennes elcykel och drog till coop och köpte godis och sen såg vi på film innan vi gick och la oss. Igår så frågade Kristin om vi ville åka och fota, så vi åkte till Hamsta sjön och fotade lite, kommer bilder sen när jag fått dom. Sen åkte vi till Timrå pizzeria och åt pizza, det var jätte gott. När vi ätit så gick vi till Vivsta skola och fotade lite där och sen gick vi hem till Kristin för vi skulle följa med dom till flygfältet, Kristins pappa jobbar där så vi fick följa med och kolla, filmade och fotade ganska mycket på mobilen som jag kan lägga ut sen:)
 

Dagen

Åkte hem till Frida efter skolan idag och så fikade vi först och sen tog vi hennes elcykel och åkte till Kristin och sen åkte vi till Sörberge och köpte glass och sen hem igen:) har inte gjort så mycket sen dess. Föresten på elevens val så fick vi bild på tisdagar och tennis:( på onsdagar, aja får väl kanske ridning när vi väljer om men tennis var inte så roligt menmen
Älskar den här bilden<3
 

Dressyren igår

Vi jobbade mycket med ställning och böjning och sånt. I början jobbade vi lite själv ständigt i båda varven i skritt och trav. Sen började vi jobba, vi gjorde fyra serpentin bågar med en volt i varje båge i trav nedsittning. Det gick hyfsat men han vill inte riktigt och så var han stel åt vänster. Efter det så gjorde samma sak fast i galopp och bara med tre bågar, vi började i vänster varv och han var stel och vill inte ställa sig inåt eller jobba, men det blev bättre och bättre.  Sen när vi började i höger varv så blev han jätte pigg och började bocka, tror att han bockade minst 5 gånger den lilla busen<3 Men det gick så mycket bättre i höger varv och han blev bättre i formen också och sen när vi travade av va han så himmla fin och gick i form och var jätte fin:) Han kämpade på bra, det var ganska varmt och både jag och Donald blev svettig:)
Gillar den här bilden, det ser ut som både jag och Donald tycker att det är jätte kul:) 

Hoppning!

Hoppade idag och Donald var jätte pigg för han hade inte gått några lektioner idag. Vi började med att värma upp i skritt och trav, sen travade vi över upphöjda bommar, sen galopperade vi över dom. Efter det så knöt vi en knut på tyglarna och skulle först hoppa så sen skulle vi hålla tyglar i en hand och stäcka fram den andra mot öronen, sen fick vissa hoppa utan händer det fick jag:) Det var jätte kul och det tyckte nog Donald också. Efter det skulle vi släppa stygbyglarna men vi tog tyglarna sen fick vi ta tyglarna i en hand och sträcka fram den andra och utan stigbyglar. När vi gjort det så skulle vi hoppa två kryss som var en kombenation, sen höjde vi och hoppade igen och sen la vi upp en bom bakom det bakersta krysset och hoppade det. sista gången vi hoppade så låg kryss oxern på 95cm tror jag. Det var jätte kul och det tyckte Donald också. Jag är jätte nöjd och han hoppade helt underbart
Inte 95cm på bilden ovanför, pappa hann inte ta när jag hoppade 95:)
Ponnyn kan ju<3

Stan

Jag och Frida åkte till stan idag efter skolan, där köpte jag två tröjor. Orkar inte ta kort på tröjorna nu men sen kanske, ska nog hade det imorgon i skolan och då kan ni få en outfit bild:) Imorgon blir det ridning, HOPPNING pappa ska kanske fota.
 
På skolan så skulle vi igentligen få reda på vad vi ska ha på elevens val men då fanns inte vår klass, så dom hade fixat alla klasser utom våran, lite surt då vi kanske inte får vad vi ville ha när allt utom vårat är klart. Men vi får reda på det imorgon. Blev ett kort inlägg men det kanske räcker, det är iallafall ett inlägg:P
 
Igår var jag ute och fotade lite så ni får några bilder.
 
Hoppas ni gillar bilderna 
Xoxo 

Bilder

Från ridlektionen i onsdags när vi red på gräset:) det är Kristin som fotat


Vinnaren är...

Jag använder random.org när jag drar vinnaren.
Vinnaren får ett mail av mig eller får maila mig beroende på om jag har mail adressen eller inte, jag vill gärna ha svar eller ett mail så fort som möjligt tar det för lång tid så drar jag en ny vinnare.
 
 
 
 
 
 
 
VINNAREN ÄR.....     Vinnarens blogg gå in och kolla vem som vann;)          
Grattis till dig! 
Om ni gillar tävlingarna så kan det komma fler senare, kanske något dyrare men det kommer nog att dröja lite innan dess för jag sparar till en kamera.
 
 
 
 

RSS 2.0