Lite snabbt

I tisdags hade vi markarbete, typ som förra gången fast på böjt spår. Gick rätt bra faktiskt fast i galoppen så bockade han lite, haha busen.
Igår så hade vi dressyr men det gick inte så bra för vi red på gräset och dom har aldrig varit där förut så han var spänd och tittig. Kristin tog lite bilder så det kommer nog när jag får dom:)
 
Imorgon så blir det möte på Biteline:D 
 
Har verkligen inga nya bilder:P

Stallet sen

Åker nog till stallet vid fem, får se om nån följer med så kanske det kan komma lite bilder. Har markarbete idag, repetion från förra gången tror jag att vi skulle ha och nästa vecka blir det HOPPNING:D längtar!:) 
 
Kommer inte på något att skriva om, ni får gärna komentera vad ni vill läsa för något:) Bild från igår
 
 
 

Igår

Igår så var jag med Pernilla, vi var här och badade och fotade och så sen vid typ halv fyra fyra så åkte vi till henne och red men innan det så fotade vi lite, kommer kanske bilder sen, vi red en ganska lång runda och när vi skulle galoppera så fick Equuleus fnatt och bara stod och hoppade på stället typ me nlite galopp fick jag iallafall:)
Lite failade bilder när vi badade
 
Idag så har jag varit i skolan, sen gick jag hem till Kristin och var där tills pappa hämtade mig och sen så fotade jag lite på Arvid som badade och nu har jag nyss kommit in från en promenad men Mille och kameran hängde så klart med och nu så ska jag gå och kolla på idol
 

Skolan

Sitter i skolan och har hål:) har svenska sen 10:10, sen lunch och sen fysik sen slutar vi 14:05


Två ridpass

I onsdags så hade vi markarbete och vi hade först travbommar längs medellinjen så vi travade upp från en kort sida över två bommar, övergång/halt, trava över två bommar till så körde vi på på det ett tag sen la vi upp två bommar till ett kryss på 40-50cm som vi travhoppade landade i galopp och skulle sakta av till skritt/halt och sen fram i trav och över dom andra bommarna, så körde vi på det tre gånger. Sen la vi upp dom andra bommarna och trav hoppade första landade i galopp saktade av till trav och trav hoppade det sista, körde det tre gånger var också. Det gick ganska bra men ibland var han seg och ibland var han pigg. Markarbete nästa vecka också sen hoppning veckan efter.
 
I går så hade vi dressyr och vi övade på att få hästen mjuk och få dom i bättre form. I början gick det så där men sen i traven innan galoppen blev han såååå fin och i galoppen också, han var verkligen jätte fin. Men sen när vi skulle galoppera i andra varavet så gick något larm och då var han knappt på marken, haha jodå men han vart skvättig och konsentreade sig inte alls utan han bara sprang på men det gick bra ändå. Bästa passet hittills:D
Gammal bild, har inga nya än:P
Kristin fotade lite men hon hann tyvärr inte fota när han var så fin för hon var tvungen att göra iordning Puck som hon skulle rida sen. Så bilder kommer:)
 
Idag efter skolan gick jag till Kristin ett tag och sen åkte jag och mamma till Hööks:)

Första skoldagen

Första skoldagen avklarad, ny skola, ny klass. Det gick iallafall bra, vi fick bara massa info och så sen slutade vi vid 12:00. 
Skriver om ridningen imorgon, måste sova nu skola imorgon. 
Godnatt söta läsare:)
Gammal bild

Jag är med och tävlar

 

U-sek mötet

Hade första mötet för terminen idag och vi pratade om invigningen av gäststallet, vad vi ska göra då och så. Sen pratade vi om barnridning, barnkalas och aktiviteter som övernattningar. Sen pratade vi om vad vi ska köpa för pengarna som vi får in men det tänker jag inte skriva något om för det är inte klart vad vi ska spara till. Sen pratade vi om massa annat och fikade. Efter det så planerade vi nästa möte som vi ska ha nästa fredag, ska bli kul:)
 
Får bli en bild på finaste Donald

kristin

Igår så var jag med Kristin, först s var vi här och badade och så sen åkte vi till Kristin och åt mat och så sen åkte vi tillbaka till mig och badade och hyrde Twilight breakning dawn part 2 på tvn. Sen åkte Kristin hem. Idag så ska jag nog inte göra nånting. Imorgon är det U-sek möte, första för terminen. Får se vad vi ska hitta på:)
Kritin försökte ta kort på trollsländor, här en en av dom som blev bra
 

Birsta

idag så var jag och Saga på birsta och på Hööks så köpte jag ett träns och en tränsväska, kommer bilder sen. Sen när jag kom hem så badade jag lite och så. Igår så hämtade mamma mina grejer som jag hade beställt i söndags.
En tangle teezer hårborste och en vs body mist, secret charm:)
 
 
Suttit och ränsat bilder nu på datorn och hittade dom här.
 
Modell?    haha nä tror inte det va;)
 
Haha hoppas ni gillar min "modell" bilder;)

Bada bada bada

Väntar på att Kristin ska komma och sen ska vi bada för hon cyklar hit:) bloggar senare. Nu är det 22 grader i poolen det ska upp 5-6 grader till sen;)

https://cdn1.cdnme.se/4204236/6-3/pic_520cc01ee087c3574ccae0e9.jpg" class="image">


Dressyr

Red Donald idag såklart, vi hade dressyr. Vi jobbade med volter, 20m, 15m och 10meters volter. Vi jobbade med ställning och spårning och sånt. I början var Donald lite seg och trög. Vi började med att skrita på en 20m volt och sen minskade vi den till 15m och sen till 10m sen gjorde vi samma sak i traven. Vi körde utan stigbyglar idag igen. Sen körde vi det i galopp fast då hade vi inte 10m volt utan då jobbade vi bara med 20m och 15m men mest med 20m. Efter ett tag i galoppen  så blir Donald mycket finare och kommer i bättre form och går att ställa bättre, i andra varvet så blev han jätte fin i galoppen men sen när vi travade av så blev han lite hög.
 
Han blir bättre och bättre för varje pass. Efter att jag ridit gick jag och bytte om och sen gick jag och fotade när Kristin, ni kan få några smakprov. (oredigrade)
Först en bild på Donald som jag tog på Kristins lektion
Ni får också två bilder på Pernilla och Farao och Rebecka och Spotlight
 

Väntar

Sitter och väntar på att det ska komma ut ett nytt avsnitt av PLL ( pretty little liars ) kollar typ var femte minut. 
 
Senare åker jag till stallet och rider, sen efter min lektion så ska jag nog fota när Kristin rider för mamma har något möte med cafeteriagruppen eller vad det nu är så jag kommer inte ha något att göra. Så här ser det ut för mig en vecka framåt 
 
Onsdag (idag) : Rida
Torsdag: går troligen på birsta med Saga
Fredag: inget planerat
Lördag: själv på kvällen kanske en kompis kommer
söndag: inget planerat 
Måndag: troligen U-sek möte 
Tisdag: rida, cavaletti står på schemat
Onsdag: skolan och ridning
 
 

Dagens ridpass

Nöjd med ponnyn idag. Vi jobbade med lösgörande övningar för att få igång dom och så, jobbade även utan stigbyglar. Vi började med att skritta snett igenom hela tiden, utan stigbyglar, sen la vi till skänkelvikning i slutet av det som förra veckan. Donald flyttade sig riktigt bra ibland men oftast ville han inte alls. Sen gjorde vi samma sak i trav fast då hade vi stigbyglar. Sen så la vi upp stigbyglarna och gjorde skänkelvikning, minns inte vad vägen heter men vi red upp vid A och C och gjorde skänkelvikning därifrån till långsidan och vi skulle komma ut mellan första och mitten bokstaven på långsidan. Vi började med skritt och det gick sådär, han vill helst inte jobba så han kör upp huvudet och antingen bromsar han upp eller så ökar han farten men ibland så gick det bra och han flyttade sig fint. I traven blev det svårare att få han att jobba för han saktade bara av hela tiden. När vi gjort det så tog vi bort en skänkelviking och tog galopp efter att vi gjort skänkelvikning och galopperade typ ett halvt varv, saktade av och gjorde skänkelviking. I galoppen blev han jätte fin och fick mycket bättre form men skänkelvikning gick inte alls bra. Vi gjorde det i båda varven och sen travade vi av (fortfarande utan stigbyglar) Donald blev så fin när vi travade av, han fick bra form igen och var så fin. Bästa ridpasset hittils:) Men i hörnen gick det knappt att ställa han utan att han körde upp huvudet och bromsade, jag undra hur folk har ridit han, känns som om dom låtit han slippa arbeta bara för att han inte vill.
Nu taggar vi om till imorgon, måste träna bort det där betendet han har fått, fint och i from ska han gå och inte försöka slippa undan jobbet.
 
Nästa tisdag blir det cavaletti:D Kanske kan få någon att fota eller nått, tror att vi ska vara ute då:)
Bilder från betet 
 

skjuter upp...

Skjuter upp dagen då tävlingen avslutas pga att jag inte kommer att ha några pengar då så nu avslutas tävlingen den 1 september, för då kan vinnaren få priset snabbare. Hoppas att det går bra:)
 
 

Varit ute och fotat Mille

Som rubriken säger så har jag varit ute och fotat Mille lite. Blev några söta och några roliga.
I belivie I can fly!
 

Finaste<3

kommer att sakna han, den lille busen<3
 

Lördag

Nu börjar det närma sig skola:( aja jag är inte så sugen på att börja i skolan igen, nya skola igen och nya klasskompisar igen. 
 
kommer inte på något att skriva, idag fram tills nu har jag städat mitt rum och sånt tråkigt. Nu ser jag på tv och sitter vid datorn. Tråkigt inlägg jag vet men jag kännde att jag behövde blogga lite även fast jag inte vet vad jag ska skriva. Ni får lite blandade bilder
 

Tips på bloggar

Dom här några bloggar som jag läser flera gånger om dagen
 
* http://knutarna.blogg.se/   Jätte duktiga ryttare på ridskolehästar, dom har en fin blogg med bra inlägg. Läser den här bloggen flera gånger om dagen, känner också två av dom som har bloggen:) bild på Madicken och Matilda när dom rider ny hästarna, Griva och Skywalker (Sky) fotograf: jag
 
http://poeticannie.wordpress.com/  Super duktig ryttare på elit nivå med den jätte fina och duktiga Poetic Annie, hon har också andra fina hästar. fin blogg med mycket hästar och sånt:) Hon och Poetic Annie vann inomhus SM 2012:) bild på Julia och Annie, Bilden är tagen från hennes blogg
 
* http://srcryttarna.se/
Tre jätte duktiga och fina tjejer som driver denna blogg, dom rider jätte bra och har ett insta konto som är imot mobbning där dom pratar med folk som inte mår så bra. Dom har en fin blogg med bra inlägg, dom har också tävlingar med super bra priser ibland:) ( vann en tävling en gång ) bilderna är tagna från deras blogg, collaget är ihopsatt av mig
 
http://theresiasandahl.blogg.se/
Super duktig fotograf och ryttare, tar jätte fina bilder på hästar, andra djur och natur m.m. Hon är jätte duktig på att göra design/headers till bloggar. Hon har en fin blogg med varierande inlägg med bilder och texter om hästar, vardagen m.m:) bild på Theresia när hon rider, bilden är tagen från hennes blogg
 
http://michellejohnson.horseworld.se/
Super duktig ryttare på ridskoleponny. Fin blogg och bra inlägg, det är en jätte duktig tjej som tävlar och sattsar inom ridningen men tävlar och tränar även fridrott:) en bild på Michelle och Milton ( ponnyn som hon rider och tävlar ) fotograf: jag
 
 
http://pernillash.bloggplatsen.se/
En kompis till mig som är en jätte duktig ryttare och har två super söta ponnys som jag får rida ibland. Duktig på att fota också:) Bild på Pernilla och hennes ponny Djärv ( vet att hon inte har hjälm men det var bara när vi tog fotot ) fotograf: jag
 
Super bra bloggar allihopa, tycker att ni borde kolla in på dom här bloggarna:)
 
 

Glöm inte tävlingen

Ni hittar inlägget hääär
 

Några bilder från Jönköping

När vi var i Jönköping och hälsade på våra kusiner, så gick jag och Wilma ut och fotade så jag tänkte visa er några bilder
Älskar första bilden
 
svaret till tävlingen: Jag rider på Timråhästsportförening, THF

Ridningen igår

Red ju Donald och vi red inne för det regnade ute, vi körde lite fritt i skritt och trav som igångsättning efter betet. Jag försökte att få han fin i formen och det gick sådär men jag jobbar på det, jag jobbade mycket med volter och sånt för att få han mjuk och fin. Efter ett tag när det slutat regna så red vi ut och då skrittade vi och travade. Donald bockade/sparkade bakut några gånger:)
 
 

Stallet sen:)

Ska till stallet sen, ska rida och sen så ska jag kanske fota när matilda och madicken rider beroende på när dom ska rida:) bloggar mer sen
 
Fina ponnyn<3
 

Ryttarsatsningen

Ja idag så började jag i ryttarsatsningen och där ska jag ha Donald om jag inte byter:) Vi har en ny ridlärare för den andra ska vara tjänsteledig. 
 
Vi började med att skritta fram, sen släppte vi stigbyglarna och ökade vi skritten på diagonalen (snett igenom) när vi ridit så ett tag så la vi till att vi skulle göra skänkel vikning i slutet av diagonalen, det gick ganska bra men han blev lite seg i skänkelvikningen. Sen körde vi samma sak fast i trav med stigbyglar. Efter det så skrittade vi lite och gjorde sedan halt och la upp stigbyglarna, sen skulle vi göra fem serpentinbågar och sedan på långsidan så skulle vi göra skänkelvikning över halva långsidan. Först gjorde vi det i skritt och sedan i trav och sen som avslutning så red vi lätt i traven utan stigbyglar och sen skrittade vi av dom. Donald var fin men ibland blev han lite hög i fromen och ibland blev det bättre, men det kanske går bättre imorgon. Här får ni lite bilder som Frida tog, kolla hennes blogg här 
 
 

snart så

nu sitter jag och ser på tv, åker till stallet runt 5 tror jag. Kommer ett inlägg sen om ridpasset och bilder som Frida fotar:) Äntligen så ska jag få rida igen, ska bli jätte kul:)
 
Glöm inte att vara med i tävlingen, bara två som är med en så länge:) läs mer om tävlingen här
 

BLOGG TÄVLING!!!!

Tänkte ha en liten tävling nu. EJ SPONSRAD, lägger egna pengar ( igen )
 
Du tävlar om Rhinestones och en conchos, som du kan dekorera din ridutrustning eller andra saker med. Rhinestonesen fästes med hjälp av värme t.ex. strykjärn men man kan också fästa dom med lim.
Conchosen fästes med hjälp av en chicagoskruv på baksidan, så om du vill t.ex. fästa den på ett pannband så använd en hålslagare och gör ett hål och skruva sedan fast den på pannbandet ( mer info finns här ) 
 
För att vara med måste du följa dom här punkterna:
1. svara rätt på den här frågan: På vilken ridskola rider jag på? (svaret finns gömt i något av inläggen om du inte vet svaret )
 
2. sprid bilden på din blogg, insta osv 
 
3. komentera svaret på frågan, att du har spridit ( länka gärna till blogginlägget eller skriv vad du heter på insta så att jag kan kolla så att du spridt ) och skriv vilken färg du vill ha på dina Rhinestones (skriv två färger, den du helst vill och den du näst helst vill ha ifall att den du helst vill ha inte finns i lager) och vilken färg du vill ha på conchosen. Färgerna står på bilden vid varje bild, just nu finns inte Sapphire AB, Topaz AB och Topaz i lager men det kanske hinner komma in så ni kan välja det men det finns en risk att det inte finns i lager. det kan hända att en annan färg inte finns i lager när tävlingen avslutas men vi får hoppa på det bästa;) Det finns också färgen Crystal ( den kom inte med på bilden:P )
 
Lycka till! Tävlingen avslutas den 1 september
 
 
 
 

Dagen

i morse så åkte jag till birsta och där hittade jag en turkos tröja, men jag ska nog beställa ett par skor och lite sånt:) sen har jag suttit ute och även "badat" i poolen som bara har ca 30cm vatten och som inte är klar:P men det är inte mycket kvar nu, ska bli så kul att bara kunna ta på sig bikinin och slänga sig i när det är varmt. Kommer att ha fullt upp när den är klar för då kommer kompisarna och ska bada:) Skulle nog gissa på att den blir klar nästa vecka så att man kan bada i den. På måndag kommer nånsom ska jämna till marken med poolen och så:) kan lägga ut en bild sen på hur det ser ut nu
 
Söta Equuleus<3
 

Låt bilden tala<3

 

Outfit

Kjol: en svart klänning från New Yorker
Linne: ett grått linne från nånstans
Kofta: en vit kofta från nånstans

frisyr: fläta i luggen med en svart rosett 


Håll utskick

På söndag mellan kl 12 och ett så kommer det ut en sak på bloggen så håll koll;) Tror att ni kommer att gilla det:)
 
Idag så var ju jag och Frida på himlabadet efter det så gick vi bort till stora Subway och åt:) var ganska länge sen jag åt där och det var jätte gott som vanligt:) Imorgon så får vi främande och då ska poolen fixas och så tror jag att vi ska fylla den lite typ 3 dm eller nått och sen ska nån komma och fylla igen runt om poolen och sen ska resten fyllas om jag inte fattat fel:) 
 
Nu ska jag se på film så vi hörs, så kul att blogga nu igen:)
lite bilder sen mina kusiner var här<3
 
 

Himlabadet

Jag och Frida dra till himlabadet senare:)
 
Längtar tills på tisdag då ridningen börjar:D
 
 
 

Godmorgon

Sommaren har gått riktigt fort och ändå är det ca 3 veckor kvar. Idag ska nog jag och Frida göra något, vad vet vi inte får se vad i hittar på:) Igår kväll så såg jag på film på datorn på mitt rum, jag såg Alvin och gänget 3, haha dom är så söta och dom sjunger så sött, haha;) 
bilderna är från google. 

RSS 2.0