Förkyld

Har blivit förkyld och det är inte så kul. Hade studiedag idag och jag har inte gjort så mycket utan mest bara suttit i soffan. 


Hej

Har varit på konfermations läger från i onsdags och kom hem sent igår. Igår kväll/natt var inte rolig alls efter att jag kommit hem men jag vet inte om jag orkar skriva vad som hände, kanske gör det senare. Idag vaknade jag med huvudvärk, halsont och snorig. Inte så kul men det är bättre nu och alldeles nyss var jag, mamma och pappa ute med Mille och testade lite agility. Kameran följde med ut så jag fotade när han hoppade och så. Tunneln vi har en Sotis tunnel, det är alltså en kanintunnel men Mille får plats ändå, hahah han är så ful;)
 

dagens ridpass: hoppning, teknikträning

VI började med att värma upp hästarna lite självständigt i skritt, trav och galopp. Sen började vi med att hoppa lite smått på en liten studds som vi kom på tre gånger från varje varv.
Sen började vi hoppa lite riktigare. Vi kom på den lilla studdsen, red på en liten båge och hoppa ett räcke med vattenmatta under och sen en svag båge mot en högre studds, vi gjorde det tre gånger åt varje håll och vi höjde lite när vi bytte varv. Donald kändes bra och pigg. Han hoppade bra också.
Sen hoppade vi först ett räcke med grind, sen en svag båge mot ett räcke med ett litet plast träd under och sen en svag båge mot ett räcke med koner under. Vi hoppade det tre gånger åt varje håll. Donald hoppade väldigt fint och jag hade bra sits kändes det som iallafall, han stanade två gånger men det var för att vägen inte blev så bra så han visste inte riktigt vart han skulle och så blev det ett missförstånd vid räcket med konerna så han hoppade när jag inte var beredd så jag tappade stigbygeln och höll på att ramla av men jag satt kvar;) Men vissa gånger kändes det jätte bra, min sits kändes bra och när det kändes så så hoppade han jätte bra.
Sen hoppade vi den större studdsen och svängde sedan mot räcket med trädet och hoppade det. Vi tog det två gånger var 
Sen hoppade vi räcket med grinden och svängde och hoppade räcket med vattenmattan. Även det två gånger var
Jag är riktigt nöjd över ridpasset, det kändes riktigt bra. Hindrerna låg kanske runt 70cm. Jag önskar att någon hade varit med och filmat för jag hade verkligen velat ha film från lektionen. Hoppas ni fattar något av mina "fina" banskisser. Det var roliga övningar iallafall. 
 
 

Klubbhoppningen 22/3

Idag var det klubbhoppning och jag hoppade Donald (såklart). Vi hoppade 80cm och på framridningen var han pigg och fin, han hoppade superbra, stora och fina språng. Det var bara lite rörigt på framridningen/framhoppningen tycker jag. På banan så tog jag ett varv på en volt för att få igång galoppen innan jag red mot start linjen och först hindret. Han var pigg och vi hade jätte bra tempo så han hoppade fint på ettan, tvåan, trean, fyran och feman men på sexan så springer han på sidan. Men nästa gång vi kom på det så hoppade han och så hoppade han sjuan fint också. Jag är nöjd men ändå lite besviken, föst var jag lite sur på Donald men nu är jag bara besviken på mig själv för att jag hade kunnat gjort något bättre så att han inte hade gått på sidan. Om han inte hade gjort det hade det varit den bästa ritten vi gjort, så lite surt känns det ju men annars är jag nöjd. 
 
80cm börjar kännas lite lågt;)
Ursäkta för lite halvdåliga bilder men mamma är inte så van med min nya kamera och ursäkta min usla sits;)

April kommer att bli en grym månad

Mycket som händer i April, det kommer att bli as grymmt. På påsklovet så börjar vi med att vara ledig två dagar från skolan för att åka ner till Jönköpning och hälsa på kusinerna och där nere så kanske vi ska åka och göra en sak men det är inte säkert så jag kommer inte att skriva ut det än. Sen åker vi hem och sen ska jag och Frida ner till Göteborg på The Fooo och göra massa annat. Vi kommer att åka tidigt på fredag (25 april) morgon och så stannar vi där tills på söndag. Längtar som bara den, det är bara 35 dagar kvar till Göteborg;) 
Bilder ifrån tävlingen förra helgen som Victoria Mickelsson har fotat:) 
 

Mille 1år

Idag fyller lilla Mille 1 år
 
bild från när vi hämtade honom
 
och nu ser han ut så här
 

<3







Blir så glad av sånt här:D




Foton

Fotade lite idag på tävlingen och jag tänkter nog åka dit imorgon också och fota så om ni vill ha bilder är det bara att säga till;)
 
Här är några bilder på Fanny Enström och Touch of Heaven (Totte) bilderna kanske är lite suddiga;)  Ni hittar Fannys och hennes syrras blogg häääär 
 
 

Tävlingen

Idag var det tävling och jag och Donald hoppade en LD (alltså 80cm). På framridningen, som var ute så var han hur pigg som helst, han kändes som ett skott som skulle explodera vilken sekund som helst. Men det blåste jätte mycket så det var säkert därför men i början var han lugn och jag kunde skritta och trava men sen bleb han galen och när jag skrittade försökte han ställa sig någon gång och sånt så jag kunde knappt trava men när jag väl kom in på framhoppningen så blev han lugnare. Jag tog lite galopp i båda varven och sen hoppade jag lite. Han kändes bra men vi kom lite fel några gånger men han hoppade ändå. Sen gick vi in på banan och där kollade han runt lite men inte så mycket. Han var pigg och lite stark men det gick bra ändå, han hoppade fint fast än vi kom nära ibland men på fjärde hindret så slarvar han lite eller så kom vi lite förnära för han rev främre bommen på hindret (det var en oxer). Han hoppade grinarna fint, han tvekade lite men hoppade ändå och murdelarna som stod där brydde han sig inte alls om. Jag är nöjd även fast vi rev:)
 
Det är mamma som har fotat så ja ni ser ju hur dom ser ut;)
 
 
 
 
 

Tävling imorgon

Min och Donalds andra lokala hopptävling imorgon, får se hur det går. Känns som om det inte kommer att gå så bra för det är två grindar och så står murdelarna på banan och han är "rädd" för den så han kommer väll att stanna flera meter innan men vem vet kanske överraskar han och är jätte duktig. Var på stallet förut, hade U-sek möte och sen var det banbygge till imorgon 
 

Varning mycket bilder

Kommer mycket bilder i det här inlägget, det är ca 91 bilder på Fanny och Filippa Enström och ni hittar deras blogg häääär
 

Bilder från fjällen

 
 
 

Sötaste







Sista dagen som 14 år

Oj imorgon fyller jag 15 år, det har gått riktigt fort. Sitter just nu och kollar på Gossip girl och snapar med min kusin Wilma som vill följa med till Göteborg och gå på The Fooo om 49 dagar och skämma ut mig rejält, haha hon är ju som hon är;)  VARNING! : gamla och fula bilder på mig 
 

Ridpassen

Inlägget som jag hade skrivit om ridpassen försvann så jag får väl skriva om allt då...
 
I Tisdags var det hoppning, relaterade avstånd. Vi började med att skritta fram och sen gick vi in på volten vi C och började trava, när vi var vid medelinjen på den öppna delen skulle vi göra en volt utåt och trava över två snett upphöjda bommar. Det gjorde vi i våda varven innan vi tog bort den lilla volten och gjorde den stora volten större så att vi red över bommarna, sen fattade vi galopp en bit innan bommarna och saktade av till trav en bit efter och det gjorde vi i båda varven. Sen började vi hoppa. Vi började med att trava in på en studs som bestod av två lila kryss och sen skulle vi landa i höger galopp och svänga till höger mellan ett räcke och an av bommarna som vi red över i början och så skulle vi svänga där så att vi vände tillbaka och så hoppade vi ett litet räcke efter långsidan (kommer film på det sen) efter att alla hade hoppat en gång höjde vi så att det blev snett och så kom alla två gånger på det. Sen skulle vi trava in på en annan studs och göra samma sak fast åt vänster och hoppa en liten oxer som vi sedan höjde och så att den blev sne. Sen tog vi en skritt paus och gick igenom nästa grej. Vi skulle trava in på kryss studsen och sedan galoppera och hoppa ett lila räcke med en gosedjurs orm och sen skulle vi svänga till höger och hoppa en sne bom på sockerbitar och sedan hoppa den andra studsen. Sen travade vi in på den andra studsen och galopperade mot räcket som nu var höjt och sen skulle vi svänga till vänster och hoppa en sne bom på sockerbitar och sen in på kryss studsen. Donald var pigg och ganska sur men han lyssnade bra ändå, han stannade en gång på räcket med ormen när det var höjt men sen hoppade han.
 
I går var det dressyr, förvänd galopp. Vi började med att skritta och trava fram lite självständigt och när vi gjort det ett tag så galopperade vi självständigt i båda varven. Sen tog vi skritt paus innan vi började med den förvända galoppen. Vi började på volterna och fattade galopp och så galopperade vi ett varv eller fler till det kändes bra och då red vi ut i en svag båge på långsidan och sen in på nästa volt och sen ut på en båge på andra långsidan. Efter att ha gjort det några gånger i varje varv så tog vi skritt paus innan vi skulle göra det svårare. Efter skritt pausen så började vi på volterna igen och gjorde samma ska fast vi skulle göra djupare bågar, det kanske inte låter så svårt men man rider som i fel galopp och man ska hålla den galoppen utan att hästen saktar av eller byter galopp. Efter att vi gjort det i båda varven så travade vi av. Donald var jätte fin och redan efter galoppen i uppvärmningen så blev han finare och tog kontakt. Mamma kom mot slutet och fotade så ni får se lite bilder
 

Lov

Det är grymt skönt med lov men det känns som om det kommer ta slut för fort. Igår var jag och Frida och fotade lite, det var kul och det blev bra bilder, här är några av bilderna 
 
Idag är det ridning, vi har hoppning, kul kul. Mamma följer med och fotar så det kommer bilder, hoppas att vi får hoppa högt:) Kommer ett inlägg om ridningen när jag kommer hem efter att ha åkt och lämnat Sotis hos mormor och morfar där han ska vara resten av lovet för att vi ska åka till fjällen på onsdag efter ridningen. På lördag fyller jag 15 år och det firar vi lite i fjällen men mer när vi kommer hem igen. Det jag önskar mig mest är nog en ponny som vanligt;) Jag fyller år om några dagar och jag vet knappt vad jag vill ha för något. 
 
 

RSS 2.0