Dålig uppdatering

Har varit riktigt dålig på att uppdatera. Har inte haft så mycket skrivlust men nu så ska jag bli bättre;) Jag vsr och red Nisse förut, red ut en sväng i skogen i skritt, trav och galopp. Var skönt för både mig och Nisse med lite omväxling då vi mest varit i ridhallen eller på vägarna. Red inte så långt men det var ganska lagom. Nisse var pigg och glad, red ganska sent så han fick stanna inne och äta efter:) Imorgon ska jag, My, Pernilla och Saga fota lite till en fototävling , tråktigt bara att det ska regna men vi får göra det bästa av det. 
 

Måndag

Tävlingen i lördags gick ju inte som jag tänkt mig, 8 fel (två stopp) i 70cm och utesluten i 80cm. Men det var jätte varmt och klasserna kom tätt på varandra eftersom det inte var några många startande, jag mådde inte så bra i värmen och det kändes verkligen efter jag suttit av och satt mig ner i skuggan. Så i 80 var han nog trött också men jag fick lite tips av min gamla ridlärare och det känns bättre efter det:) Tror nog jag ska vara med på tävlingen i Matfors, hinner ju träna och lära känna han lite mer tills dess så;) 
 
 Igår var jag och fotade lite på Näset, följde med My dit så fotade henne och några fler, några jag känner och några andra, man passar ju på att fota lite när man har chansen;) fotade bara lite i LD och LC. Några bilder jag fotade på My och Cooper, visst är dom fina:)
 

Fixat

Har fixat inlägget om tävlingen och dagen idag men det kommer upp imorgon för jag kommer inte åt bilderna just nu för jag hållar på att skicka bilderna på My och Cooper till My och det tar ett tag;) Nisse fick vila idag men imorgon kör vi lite dressyr i ridhallen. Nu ska jag sova så jag orkar med skolan imorgon, nu är det inte långt kvar till sommarlovet men jag får ju senare sommarlov än alla andra för jag ska sommarjobba på stallet, tråktigt att "missa" lite av sommarlovet men det är verkligen värt det, aja godnatt nu:)
 
 
 
 
 

Kommer inte på nån rubrik

Skriver om dagens tävling imorgon för jag ska sova nu, blir ju upp tidigt imorgon eftersom jag ska följa med My till Näset och fota får se om jag stannar där och fotar mer eller inte;) kan ju säga att tävlingen idag inte gick som jag tänkt mig men vi taggar om till nästa, tror det blir kvällstävlingen i Matfors, då tar vi revansch fast det blir nog avdelning B i LD och LC tror jag bara för att få ett flyt och känna på banorna lite;) men godnatt nu


Tävling imorgon

Klubbhoppning med Nisse imorgon, hoppar ju 70cm och 80cm. Hoppas självklar att vi nollar båda klasserna och att det går bra och så:) På söndag så följer jag med My till Näset och fotar när hon tävlar och sen kanske jag stannar längre för att fota lite klasser;) 
 
Idag när jag var i stallet så tog jag och Nisse en promenad bara i grimma och grimskaft med My och Cooper, Pernilla, Saga, Djärv och en liten tjej som Pernilla var barnvakt till om an kan säga så. Var så varmt så ingen av oss var så sugna på att rida förutom tjejen, tror hon heter Emily som fick rida på Djärv. Efter att vi gått på vår promenad så fixade jag Nisse lite inför imorgon, jag klippte bland annat manen och svansen lite. Sen så släppte jag ut honom och sen smörjde jag all utrustning för imorgon. Ska nog sova snart för vi ska till Nisse runt halv åtta och så:) Kommer att komma både bilder och filmer, sen så ska jag försöka fixa filmen sen förra helgen på min och Donalds 90cm runda, får försöka fixa det imorgon när jag kommit hem;)
 
 
 

Kort mobil inlägg

Så mycket att göra nu dom sista veckorna innan sommarlovet. Blir dålig uppdatering här nu då jag ska rida en eller två hästar och sen plugga då typ alla prov kommer nu;) godnatt nu ska jag sova så jag orkar med imorgon
Förresten så ska jag och Nisse tävla på klubbhoppning på lördag, hoppar 70cm och 80cm. Och i 80cm så är det titthinder och två faser, kul kul:D

Jag är med och tävlar


Ni hittar tävlingen här: http://idawoxlin.horseworld.se/2014/05/18/bloggtavling-i-samarbete-med-hooks/#comments

Tävlingen idag

Tävlade Donald idag på klubbhoppningen, hoppade 90cm. Satt först och fotade lite medans jag väntade eftersom jag startade i näst sista klassen. Sen när jag red fram skrittade jag ett tag först för han hade gått i 70cm innan. Sen travade och galopperade jag för att känna hur han kändes och sen fick jag börja hoppa och jag började att hoppa på lilla några gånger sen tog jag räcket och då rev han så jag tog det igen och då gick det bra och sen tog jag oxern två gånger men det blev lite rakt upp och ner men när jag tog lite mer fart så gick det bättre och det blev ett rundare språng. Jag startade som två så jag fick gå in med ettan eftersom vi var två på banan hela tiden och när Lovisa som var innan mig var klar så var det min tur. Jag fick start signal och fattade galopp och red mot första hindret, blev lite kostingt språng men vi kom över sen mot tvåan så blev det en lite för snäv sväng så han sprang på sidan men det var bara att köra på igen och då kom vi över, trean gick också bra men jag tappade stigbygeln innan men tog den efter hindret igen. Fyran gick jätte bra, blev ett fint språng och lika så femman, sexan blev också lite lite upp och ner känsla men vi kom över iallafall utan nedslag och sjunde hindret gick bra, vi kom lite nära bara men vi klarade det. Trots dom 4 felen är jag jätte nöjd, var ju trots allt första banan på 90cm för oss tillsammans. Både My och Pernilla fotade och mamma filmade så den kommer upp så fort som möljigt;) Kommer att sakna denna underbara ponny<3
Foto: Pernilla
 
Foto: My

Framsteg

Nisse har varit lite rädd för ljudet när man öppnar till hagen så han har "slängt" sig bakåt men idag skötte han sig super när vi hämtade han, han reagerade knappt när vi öppnade och det började låta:D Mycket beröm fick han :) Jag och Pernilla red till ridhallen idag, jag skrittade och travade mest men tog lite galopp. Ville ta det lite lungt idag och så och han var jätte fin och duktigt. Imorgon ska vi hoppa lite och jag har två fotorafer med mig så bilder kommer :) 
 

Nisse

Idag så var jag, Frida och Pernilla ute och fotade eller snarare så fotade dom mig och Nisse ute i skogen. Det gick jätte bra och det blev många fina bilder men han var lite tjurig ibland;) Ska nog sova snart är ganska trött. Såg när jag loggade in nyss att statistiken har stigit lite:D Ni får lite bilder idag så får ni mer imorgon;)
 
 Foto: Frida

onsdag

 
Har varit en lång dag men den har ändå gått fort. Första skola, sen ridning på Donald där vi jobbade lite med mellan gångarterna och det gick ganska bra. Direkt efter det så åkte vi till Pernilla för jag skulle rida Nisse med henne och Saga i ridhallen. Där jobbade jag lite lätt dressyr, testade att rida igenom LC:1an en gång och sen kände jag bara av han och så. Det gick faktiskt riktigt bra fast han blev stark i höger varv men det var nog för att jag blev stark i höger hand sen var han väldigt pigg också men han är riktigt härlig:) Imorgon så ska Frida fota mig och Nisse och så ska Pernilla också vara med:) Kommer lägga upp lite bilder från det sen. Nu ska jag nog ta och sova så jag orkar med dagen imorgon också:) godnatt
Selfie med finaste ponnyn, haha bjuder på dom "fina" bilderna <3

Trött

Är grymt trött så blir inget långt inlägg nu. Var hos Nisse förut idag, mockade och fixade lite, han fick vila idag för jag hann inte rida innan jag skulle till THF för att rida Donald. Vi hoppade där, skriver mer om det imorgon;) Sen bestämde jag mig för att strunta i tävlingen på Näset, det blir kanske klubbhoppning den 24 istället;) Skulle vilja hoppträna nån dag den här veckan och nästa vecka men jag har nog ingen att träna med så får se hur det blir med det. På söndag är det min och Donalds sista tävling tillsammans:( vi ska hoppa 90cm så vi får hoppas att det går bra;) God natt så skriver jag mer imorgon
 

Borde sova

Borde som sagt sova nu men det går inte;) tänker alldeles för mycket så typiskt mig och så är det skola imorgon också. Jag är så sjuk sugen på att anmäla mig till hopptävlingen på Näset den 25 maj men det kanske är för tidigt? Ca två veckor efter jag fått honom, är det tidigt att starta då? Men jag är verkligen sjukt sugen på det... Svårt, aja godnatt nu, skriver mer imorgon:) 


Ny header

Så nu är den nya headern uppe, kanske inte jätte snygg men jag gjorde den lite snabbt och den duger iallafall ett tag;) Hoppas ni gillar den:)

My Firefly

 
Idag så hämtade vi ju min första egna ponny, My Firefly som kallas Nisse. När vi kom dit så hämtade vi honom i hagen och jag bytte om och gjorde sedan iordning honom för jag skulle rida och testa sadeln vi köpte. Efter att jag ridit så gjorde vi iordning honom och lastade sedan och det gick jätte bra. Hela vägen hem gick super utan problem. När vi kom hem till Pernilla så lastade vi ur och sen fick han skritta runt och kolla sig omkring. Han fick även hälsa på Caija och Djärv och sen stod han och åt gräs. Efter ett tag så kom My och då fick Nisse hälsa på Cooper och sedan släppte vi in Nisse i hagen som Cooper står i. Cooper tyckte att det var jätte kul med en kompis och efter ett litet tag så sprang dom omkring och busade. Super söta var dom. Här är lite bilder som jag fotade med min mobil;)
 
 
Imorgon ser min dag ut så här:
Från 10.00 till runt 16.00 är det konfa, sen efter det så åker jag direkt från THF till Pernilla för att rida ut en sväng med Pernilla, My och troligen Saga också:) 
 
Nu tänkte jag börja fixa en ny header hit så ska försöka få till något och hoppas att det blir bra;) 
Fotade lite med systemkameran på slutet så här är lite bilder.
My, du får ta bilder här om du vill;) Tycker att ni borde kolla in hennes blogg, ni hittar den hääär
 
 

Bus i hagen

Cooper blev väldigt glad över sin nya kompis:)


My firefly

 Nu är vi på väg hem med min första egna ponny:) när vi kommer till Pernilla, där han ska stå så ska vi nog fixa det sista och låta han på bekanta sig lite i sitt nya hem:) 


Fredag!

Äntligen är det fredag igen. Lite senare idag så åker jag, mamma och Pernilla till Hööks, stor handling på gång. Imorgon blir det ingen sovmorgon utan vi åker upp till Umeå igen och hämtar min alldeles egna första ponny, längtar:D så sen blir det först hööks för ganska mycket måste köpas och sen åker vi till stallet och fixar iordning till imorgon:) På söndag ska jag först på konfaträff med ridning på slutet och sen efter det så drar jag till andra stallet och rider nog ut en sväng med Pernilla om hon kan följa med då;) 
 

Skola snart

Börjar 09:05 så har sovmorgon:) så väntar just nu på skjuts. Kul att gå i skola med huvudvärk men det är bara att ta en tablett och åka dit ändå och hoppas att det inte blir värre;) 

:)

Lite senare idag så ska jag till Pernilla eftersom hon fyller år idag:) 
 
Jag längtar grymt mycket till sommaren, det känns som om den här sommaren kommer bli jätte bra. Kan inte tiden gå fortare? 
 
 
 
 

Birsta och annat

Idag var jag och mamma på birsta en stund. Jag kollade efter en kläning till konfirmationen och skolavslutningen men det gick inte så bra för jag hittade inget. Sen åkte vi till Hööks och kollade lite saker och sen åkte vi och handlade mat. Nu har vi främande och ska snart äta och imorgon så ska jag till Pernilla för hon fyller år. 
 
Finaste My Firefly<3
 
 

Provridning

Idag så åkte vi upp till Umeå för att prov rida en ponny. Ponnyn är en C-ponny som heter My Firefly men kallas Nisse. När vi kom dit så hämtade vi honom från hagen och ställde han i stallet sen gick jag och bytte om och sedan borstade jag lite och sånt. Efter att vi gjort iordning honom så gick vi ut till ridbanan och så satt jag upp och började skritta och efter ett tag började jag trava. Sen tog vi en lite skritt paus och sedan tog jag galopp i båda varven innan vi började hoppa. När vi började hoppa så började vi med att hoppa ett kryss i galopp två gånger med höjning efter första gången och sen höjde vi till ett räcke så hoppade jag det från båda hållen. Sen hoppade vi en "mur" två gånger i högervarv. Efter det hoppade vi ett räcke med lite tittiga saker under, den hoppade vi också två gånger, sen hoppade vi muren och sen räcket. Sen hoppade vi en linje med först ett litet räcke och sen en större oxer, hoppade den två eller tre gånger och sen hoppade vi en liten bana med början på muren sen räcket och sen linjen. Efter det tog vi en kombination men oxer in och räcke ut, hoppade först lite lägre men sen höjde vi så det låg nog mellan 90 och 1m eller nått och sen tog vi muren från andra hållet. Han var jätte fin, han hoppade bra men lite stort ibland så jag hängde inte riktigt med. Han var pigg och rolig att rida. Som avslutning så fick vi galoppera en sväng ut på vägen och sedan skritta tillbaka, det var riktigt härligt.
 
Här är lite bilder och en film från provridningen, ni får ursäkta min sits;)
 
 
 
 

RSS 2.0