Dagens Ridpass: Markarbete, böjt spår

Red Donald (som vanligt) vi hade markarbete på böjt spår. Vi började med att rida på en stor volt vid C tror jag att det var, där gjorde vi skänkelvikning som på bilden sen bytte vi varv och då blev skänkelvikningen där det inte är skänkelvikning på bilden. Det gick ganska bra efter ett tag så lyssnade han och gjorde några fina skänkelvikningar, sen gjorde vi samma sak i trav och la till fyra trav bommar.
När vi gjort det ett tag så travade vi över bommarna och fattade sedan galopp och galopperade till andra sidan la en volt i galopp och fortsatte i galopp tills en bit innan bommarna, som på bilden. Det gjorde vi också i båda varven och det tyckte Donald var kul.
 
När vi jobbat på det ett tag så bytte vi kort sidan till andra där stod det två små hinder på ca 50cm, där skulle vi galoppera och hoppa över hindrerna och så skulle vi ha 5 galoppsprång emellan.
 
Det körde vi i båda varaven sen höjde vi ena till det högsta på en sockerbit och det är ca 60-70cm och så körde vi först på fem galoppsprång och sen på fyra galoppsprång. Donald var jätte duktig och hoppade fint men jag hade lite dåligt tempo när vi skulle ha fyra galoppsprång. Men efter galoppen i övningen över dom fyra bommarna så blev han fin i formen och fortsatte vara så fin resten av ridpasset så jag är jätte nöjd. Nu taggar vi om för dressyr imorgon och hoppas att han blir lika fin:) NI får nöja er med skisserna, dom är inte jätte bra men det kanske är lättare att förstå. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0